Meni

170 sati različitog programa povodom obeležavanja 170 godina Carlsberg Grupacije

Ove godine, Carlsberg Grupacija proslavlja 170 godina postojanja i to originalnom kampanjom od čak 170 sati najraznovrsnijeg programa. Obeležavanje značajnog jubileja kompanija je započela serijom kratkih filmova snimljenih iz drona kojim su zabeležene najznačajnije znamenitosti Kopenhagena.

Tokom 170 sati, ljudi širom sveta imaće prilike da vide i osete uticaj koji Carlsberg ima u svetu pivarstva, kao i u samom gradu Kopenhagenu. Sve ovo će oživeti kroz različite izložbe, specijalne degustacije, organizovane ture, da bi se završilo sa verovatno najboljom zabavom 26. avgusta.

Otvorena je izložba pod nazivom „Ulice širom sveta“ u kojoj se nalazi edicija Carlsbergovih poznatih fotografija u Carlsbergovoj staroj pivari, koja nije bila u upotrebi više od decenije, ali je sada otvorena specijalno ovim povodom.

Osnivač Carlsberga J.K. Jakobsen, u sredu 23. avgusta, zauzeo je mesto na posebnom TED Talku, koji je organizovan u Carlsberg Glyptoteci, kako bi se sa posetiocima i ljubiteljima piva podelile njegova životna filozofija i filozofija sa kojom je osnovao Carlsberg pivaru, a koja sada povezuje sve zaposlene u Carlsbergu. 

Pored toga, Carlsberg je otkrio i poslednji izum održivog razvoja kako bi obeležio nedavno objavljivanje svog novog programa Zajedno idemo ka nuli.

U petak 25. avgusta, Carlsberg Fondacija organizuje veliki događaj u Koncert Hali Danskog radija, pod nazivom Umetnost svetla, na kome će svetski poznati umetnik Olafur Eliason i priznati profesor sa Harvarda, profesor Lene Hau pričati o nauci, umetnosti i svetlu.

Najznačajniji događaj u nedelji biće organizovan u subotu 26. avgusta, kada će Carlsberg Grupacija započeti verovatno najbolju uličnu žurku na svetu, za sve zainteresovane posetioce, na Starom Carlsbergovom putu u Kopenhagenu.

Tokom nedelje, Visit Carlsberg poziva sve ljubitelje gastronomije da iskuse jedinstven meni u kome umetnost upoznaje nauku. Direktor Carlsberg Muzeja udružio je snage sa ekspertima u Carlsbergovom Istraživačkom centru, kako bi zajedno napravili kvalitetan meni, koristeći samo sastojke koji se upotrebljavaju za spravljanje piva.

Povodom proslave 170 godina Carlsberg Grupacije, na veb sajtu moguće je „leteti“ kroz svet Carlsberga, kao i oko njega. Dva drona vode vas kroz staru Carlsberg pivaru, upoznaju vas sa našim konjima u Valbiju, kao i sa prelepom kolekcijom umetničkih dela koja se nalazi u Novoj Carlsbergovoj Glyptoteci, sa statuom Male Sirene na Langelinie-u, doniranoj od strane Jakobsena, pa sve do Frederiksborgovog Zamka, čiju obnovu je finansirao Jakobsen. U ovoj jedinstvenoj turi korisnik može sam da kontroliše brzinu kretanja drona. 

A na samom kraju, specijalno povodom značajne godišnjice napravljen je jedinstven grafički univerzum koji je napravljen od limenki, flaša i POS materijala, pa do širokog asortimana digitalnih rešenja širom društvenih i drugih digitalnih platformi, na većini Carlsbergovih tržišta širom sveta.

Detaljnije vesti o aktivnostima povodom proslave 170 godina možete pročitati na našoj globalnoj stranici.