Predstavljen novi dizajn Green Fiber boce

Verovatno „najzelenija“ pivska boca - Green Fiber

Na Konferenciji održivih brendova održanoj 2016. godine u Kopenhagenu, direktor održivog razvoja u Carlsbergu, Simon Boas Hoffmeyer, predstavio je novi dizajn Green Fiber boce.

U 2015. godini, Carlsberg je pokrenuo razvojni projekat u saradnji sa danskom kompanijom za pakovanja, EcoXpac, a koji je podržan od strane Danskog fonda za inovacionu delatnost i Tehničkog univerziteta u Danskoj. Projekat je obuhvatao razvoj pivske boce, napravljene isključivo od održivih drvenih vlakana.

Green Fiber boca predstavlja prekretnicu u održivim inovacijama. Njena vlakna dolaze iz odgovornog upravljanja izvorima. Boca u životnu sredinu odlazi bez štetnih materija, a plan je da ovo bude deo jednog odgovarajućeg sistema upravljanja otpadom, kao što je slučaj sa današnjim bocama i limenkama.

Prototip boce, koji je pripremljen na osnovu posebnog Carlsberg dizajna pokazuje kako će boca izgledati kada stigne na tržište.

„Nova boca je velika prekretnica u projektu, fizički prototip olakšava nam da objasnimo novi format pakovanja potrošačima i kolegama. Mislim da nova boca izgleda odlično i pokazuje kako možemo da koristimo inovacije i dizajn u kreiranju proizvoda za bolje sutra“, kaže direktor održivog razvoja, Simon Boas Hoffmeyer.

„Boca je napravljena uz doprinos nekih od vodećih stručnjaka za pakovanje u svetu, koji su veoma uzbuđeni što učestvuju u projektu. Iako još uvek imamo tehničke izazove za prevazilaženje, na pravom smo putu“, istakao je direktor pakovanja i inovacija, Håkon Lagen.

Green Fiber boca biće predstavljena na pilot tržištu u 2018. godini.