Meni
5f.JPG

Integrisani sistem upravljanja

Suštinu proizvodnje kvalitetnog piva u Čelarevu čine savremena tehnologija, znanje, iskustvo i spremnost da se probaju nove stvari. Zaposleni u kompaniji Carlsberg Srbija ostvaruju projekte koji pomeraju granice, kako u oblasti inovacija u brendovima, tako i u oblasti tehnološkog razvoja. U Srbiju donosimo najsavremenije ideje iz sveta, ali imamo i svoje koncepte koji osvajaju Evropu.

Integrisani sistem upravljanja

Carlsberg Srbija d.o.o. je posvećena održavanju i stalnom unapređenju efikasnosti svog Integrisanog sistema upravljanja. Carlsberg Srbija počela je sa uvođenjem sistema počev od 2006. godine uvođenjem sistema ISO 9001:2005 i ISO 22000, odmah zatim sistem je kompletiran integracijom sa dodatnim sistemima ISO 18001 i ISO 14001. Carlsberg Srbija je 2015. godine pristupila korporativnim integrisanim sistemom upravljanja, koji uključuje:

 

ISO 9001: 2008 – QMS – Upravljanje kvalitetom

ISO 14001: 2004 – EMS – Sistem upravljanja zaštitom životne sredine

OHSAS 18001: 2007 – Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu

FSSC22000 (ISO 22000: 2005 ISO/TS22002: 1: 2009) – Sertifikat za sistem bezbednosti hrane.

eksterijer_celarevo_sirove-24.jpg

ISO 9001: 2008 – QMS – Upravljanje kvalitetom

Definiše zahteve za sistem upravljanja kvalitetom u kome organizacija:

  • treba da pokaže svoju sposobnost da dosledno obezbedi proizvod koji zadovoljava sve zahteve korisnika, kao i zakonske i regulatorne zahteve,
  • ima za cilj da poboljša zadovoljstvo korisnika kroz efikasnu primenu sistema, uključujući procese za kontinuirano unapređenje sistema i obezbeđivanje usaglašenosti s kupcima i važećim zakonskim i regulatornim zahtevima.

ISO 14001: 2004 – Sistem upravljanja zaštitom životne sredine

Definiše zahteve za sistem upravljanja zaštitom životne sredine, kako bi se organizaciji omogućilo da razvije i implementira politiku i ciljeve, koje uzimaju u obzir zakonske i druge zahteve na koje se organizacija obavezuje, kao i informacije o značajnim aspektima životne sredine. Ovo se odnosi na one aspekte životne sredine koje organizacija identifikuje, kao i na one koje može da kontroliše i utiče na njih. Postavljanjem ovog sistema kompanija je postigla zavidne rezultate u ovoj oblasti. Rezultati su postignuti u sledećim sferama: podizanje i jačanje svesti zaposlenih u pogledu zaštite životne sredine, počevši od separacije i odlaganja otpada, radi reciklaže i ponovne upotrebe; saniranje i postupanje zaposlenih u incidentnim situacijama; učestvovanje u raznim dobrovoljnim akcijama; briga o umerenoj potrošnji energenata, kao i samoinicijativno prepoznavanje i prijavljivanje novih rizika po životnu okolinu od strane zaposlenih.

eksterijer_celarevo_sirove-6.jpg

OHSAS 18001: 2007 – Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu

Međunarodni standard za bezbednost i zdravlje zaposlenih, koji je kompatibilan sa drugim standardima ISO porodice- ISO 9001, ISO 22000 i ISO 14001, kako bi se postigla integracija kvaliteta, zaštite bezbednosti hrane, zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja zaposlenih.

FSSC 22000 – Sertifikat za sistem bezbednosti hrane

Ovaj standard uspostavila je grupacija najvećih trgovinskih lanaca na svetu, kao preduslov za saradnju. Sertifikacija sistema upravljanja bezbednošću hrane obezbeđuje firmi prepoznatljivost kada je reč o kontinuiranom radu na bezbednosti proizvedene hrane. Primena ovog standarda olakšava saradnju s drugim firmama, ojačava poziciju sertifikovane firme i obezbeđuje veću fleksibilnost na tržištu. FSSC 22000 koristi sistemski pristup upravljanja za bezbednost hrane, koristeći ISO 22000 za potrebe sistema za upravljanje i ISO tehničkih standarda (za preduslovne programske zahteve).