Meni
5F

Integrisani sistem upravljanja

Suštinu proizvodnje kvalitetnog piva u Čelarevu čine savremena tehnologija, znanje, iskustvo i spremnost da se probaju nove stvari. Zaposleni u kompaniji Carlsberg Srbija ostvaruju projekte koji pomeraju granice, kako u oblasti inovacija u brendovima, tako i u oblasti tehnološkog razvoja. U Srbiju donosimo najsavremenije ideje iz sveta, ali imamo i svoje koncepte koji osvajaju Evropu.

Integrisani sistem upravljanja

Carlsberg Srbija d.o.o. je posvećena održavanju i stalnom unapređenju efikasnosti svog Integrisanog sistema upravljanja. Carlsberg Srbija počela je sa uvođenjem sistema počev od 2006. godine uvođenjem sistema ISO 9001 i ISO 22000, odmah zatim sistem je kompletiran integracijom sa dodatnim sistemima ISO 18001 i ISO 14001. Carlsberg Srbija je 2015. godine pristupila korporativnom integrisanom sistemu upravljanja, koji uključuje:

 

ISO 9001: 2015 – QMS – Upravljanje kvalitetom

ISO 14001: 2015 – EMS – Sistem upravljanja zaštitom životne sredine

OHSAS 18001: 2007 – Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu

FSSC 22000 V 5.1 (ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 i dodatni FSSC 22000 zahtevi (verzija 5.1)) – Sertifikat za sistem bezbednosti hrane.

 

Eksterijer Celarevo Sirove 24

ISO 9001: 2015 – QMS – Upravljanje kvalitetom

Definiše zahteve za sistem upravljanja kvalitetom u kome organizacija:

  • treba da pokaže svoju sposobnost da dosledno obezbedi proizvod koji zadovoljava sve zahteve korisnika, kao i zakonske i regulatorne zahteve,
  • ima za cilj da poboljša zadovoljstvo korisnika kroz efikasnu primenu sistema, uključujući procese za kontinuirano unapređenje sistema i obezbeđivanje usaglašenosti s kupcima i važećim zakonskim i regulatornim zahtevima.

ISO 14001: 2015 – Sistem upravljanja zaštitom životne sredine

Definiše zahteve za sistem upravljanja zaštitom životne sredine, kako bi se organizaciji omogućilo da razvije i implementira politiku i ciljeve, koje uzimaju u obzir zakonske i druge zahteve na koje se organizacija obavezuje, kao i informacije o značajnim aspektima životne sredine. Ovo se odnosi na one aspekte životne sredine koje organizacija identifikuje, kao i na one koje može da kontroliše i utiče na njih. Postavljanjem ovog sistema kompanija je postigla zavidne rezultate u ovoj oblasti. Rezultati su postignuti u sledećim sferama: podizanje i jačanje svesti zaposlenih u pogledu zaštite životne sredine, počevši od separacije i odlaganja otpada, radi reciklaže i ponovne upotrebe; saniranje i postupanje zaposlenih u incidentnim situacijama; učestvovanje u raznim dobrovoljnim akcijama; briga o umerenoj potrošnji energenata, kao i samoinicijativno prepoznavanje i prijavljivanje novih rizika po životnu okolinu od strane zaposlenih.

Eksterijer Celarevo Sirove 6

OHSAS 18001: 2007 – Sistem upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu

Međunarodni standard za bezbednost i zdravlje zaposlenih, koji je kompatibilan sa drugim standardima ISO porodice- ISO 9001, ISO 22000 i ISO 14001, kako bi se postigla integracija kvaliteta, zaštite bezbednosti hrane, zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja zaposlenih.

FSSC 22000 V5.1– Sertifikat za sistem bezbednosti hrane

Ovaj standard uspostavila je grupacija najvećih trgovinskih lanaca na svetu, kao preduslov za saradnju. Sertifikacija sistema upravljanja bezbednošću hrane obezbeđuje firmi prepoznatljivost kada je reč o kontinuiranom radu na bezbednosti proizvedene hrane. Primena ovog standarda olakšava saradnju s drugim firmama, ojačava poziciju sertifikovane firme i obezbeđuje veću fleksibilnost na tržištu. FSSC 22000 koristi sistemski pristup upravljanja za bezbednost hrane, koristeći ISO 22000 za potrebe sistema za upravljanje i ISO tehničkih standarda (za preduslovne programske zahteve).