Meni

Carlsberg i FK Liverpul produžavaju partnerstvo na 31 sezonu

Carlsberg i Fudbalski klub Liverpul dogovorili su se da produže svoju legendarnu saradnju za narednih pet godina, osiguravajući ulogu Carlsberg-a kao zvaničnog piva do kraja sezone 2023-24.

Novi dogovor izgrađen je na najdužem aktuelnom partnerstvu koje postoji u Premijer ligi. Ono je počelo 1992, od kada Carlsberg prvi put sponzoriše tim.  Kao globalni partner, Carlsberg će nastaviti da pravi globalne i lokalne aktivacije i događaje sa fanovima širom sveta.

Džesika Spens, Komercijalni direktor u Carlsberg-u, rekla je: “Saradnja Carlsberg-a i FK Liverpul je legendarna, i vrlo se ponosimo što smo deo te porodice više od četvrt veka. Neverovatno smo uzbuđeni pred onime što budućnost nosi klubu i radujemo se upotrebi ovog partnerstva u svrhu stvaranja uzbudljivih iskustava za fanove širom sveta.”

Komentarišući produžetak saradnje, Bili Hogan, Komercijalni direktor u FK-u Liverpul rekao je: “Veoma smo ponosni što produžavamo našu duboko ukorenjenu saradnju sa Carlsberg-om na rekordnu trideset i jednu sezonu."

“Još od 1992 uživamo u dugoj i lojalnoj saradnji sa Carlsberg-om i ovaj nastavak je pravo svedočenje jakoj i istorijskoj vezi između Kluba i legendarnog brenda. Oduševljeni smo što imamo  Carlsberg  kao utvrđenog člana FKL porodice, i radujemo se budućem ojačavanju našeg  zajedničkog odnosa.”

Carlsberg je nedavno otišao u crveno za fanove FK-a Liverpul - proizvodnjom limitirane serije crvene boce, etikete i piva stvorenog posebno za fanove FK-a Liverpul, da proslave odluku legendarnog Bila Šenklija da igra u crvenoj opremi. Više o ovome možete saznati na carlsberg.com/allred. 

Od kada je počelo partnerstvo između Carlsberg-a i FK-a Liverpul:

  • FK Liverpul osvojio je Evropski kup (2005), dva FA kupa (2001, 2006), četiri Kupa lige (1995, 2001, 2003, 2012) i jedan UEFA kup (2001).
  • Ijan Raš postao je rekorder kluba svih vremena (18 oktobar 1992 vs Manchester United)
  • Legende kao Robi Fauler i Stiven Džerard odigrali su svoje prve utakmice i povukli se.

O Carlsberg-u

Carlsberg-ova putanja za boljim pivom počela je 1847, kada je osnovan od strane J.C. Jakobsena u Kopenhagenu. Danas, u njemu uživaju milioni širom sveta. Saznajte više o tome na carlsberg.com.

O Fudbalskom klubu Liverpul

  • Osnovan 1892, FK Liverpul je jedan od istorijski najznačajnijih i najpoznatijih fudbalskih klubova na svetu i osvojio je 18 titula liga, sedam FA kupova, osam Kupova lige, 5 Evropskih kupova, tri UEFA kupa, tri Evropska superkupa i 15 Superkupova (Charity Shield).
  • Kao društveno odgovoran Klub, Liverpul je ponosan na svoje nasleđe i igra proaktivnu ulogu u svojim zajednicama kroz svoje zvanične humanitarne akcije Fondacije FK Liverpul, koja teži da stvori prilike koje menjaju život za decu i mlade ljude u Mezisajdu i dalje, i program Crvene komšije, koji organizuje događaje i iskustva posebno kreirana za poboljšanje onih koji žive u i oko Anfild oblasti (L4, L5 i L6).

FK Liverpul je globalni brend i sarađuje sa vodeđim komercijalnim partnerima širom sveta obezbeđujući nenadmašne komercijalne prilike.