Meni
heritage-6.jpg (1)

Carlsberg Fondacija

U potrazi za savršenstvom još od 1876.

Carlsberg fondacija je jedna od najstarijih komercijalnih fondacija na svetu. Ova ambiciozna pivarska kompanija cveta rame uz rame sa podrškom koju upućuje nauci, edukaciji, umetnosti i kulturi.

Čvrsta veza između pivarstva i društva predstavlja DNK Carlsberg Fondacije.

Kada je J.C.Jacobsen osnovao Carlsberg fondaciju 1876.godine, on je zapravo kreirao platformu za jednu od prvih svetskih komercijalnih fondacija sa društvenom odgovornošću. Fondacija Carlsberg je oličenje jednog važnog pitanja kojim bi svaki ozbiljan pivar trebalo da se bavi, a koje je tokom cele karijere bilo opsesija J.C.Jacobsenu: Kako da napravim najbolje pivo?

Kao logičan odgovor na ovo pitanje, J.C.Jacobsen je 1875. godine osnovao Carlsberg laboratoriju. Ubrzo nakon, ova Laboratorija se upisala u anale industrijske istorije kao jedna od najrevolucionarnijih istraživačkih ustanova svih vremena. Baš ovde, izuzetni naučnici sprovode intenzivna istraživanja u pivarstvu zasnovana na uverenju J.C.Jacobsena da se proces pravljenja piva može poboljšati kroz nauku.

Carlsberg fondacija je jedna od najstarijih komercijalnih fondacija na svetu. Ova ambiciozna pivarska kompanija cveta rame uz rame sa podrškom koju upućuje nauci, edukaciji, umetnosti i kulturi. Od 1977.godine, predsednik Carlsberg Fondacije istovremeno je i predsednik nadzornog odbora Carlsberg A/S. Od 2022, u skladu sa promenom Statuta Carlsberg fondacije, predsednik Fondacije je postao zamenik predsednika Nadzornog odbora Carlsberg A/S