Carlsberg Srbija učestvuje u inicijativi „Sat za našu planetu“ (Earth Hour) 2021

Carlsberg Grupacija svojim programom održivosti „Zajedno ka NULI“ jasno je odredila ciljeve kojima želi da poboljša svoj uticaj na životnu sredinu, stoga konstantno pronalazi načine da podrži pozitivne promene u svetu.

Ove godine, Carlsberg Srbija, sa 16 drugih zemalja u kojima posluje Grupacija, učestvovaće u inicijativi „Sat za našu planetu“ koju organizuje WWF (Svetski fond za prirodu) u subotu, 27. marta.

Ova inicijativa podrazumeva gašenje svetala na sat vremena, čime podseća zajednice širom sveta na probleme naše planete. Tokom godina, za vreme ove akcije mogu se videti čitave ulice, zgrade, soliteri i gradska obeležja u potpunom zamračenju, što nedvosmisleno upućuje pažnju javnosti na gubitke prirode i klimatsku krizu.

Carlsberg Grupacija već sarađuje sa WWF sa ciljem da se zaštite prirodni resursi u korist biodiverziteta i klime, a ovom prilikom upućuje poziv svima da učestvuju u akciji „Sat za našu planetu“ iz svojih domova.

Carlsberg Srbija će putem društvenih mreža svojih brendova proširiti ovaj poziv u Srbiji, kao i na LinkedIn stranici kompanije, a tokom jednog sata isključiti svetla svojih poslovnih prostorija.

Programom Zajedno ka NULI mi smo se već obavezali da se aktivno suočimo sa izazovom održivosti poput klimatskih promena, pristupa vodenim resursima i pitanjima javnog zdravlja. On se sastoji iz četiri glavne ambicije – NULA ugljeničnog otiska, NULA rasipanja vode, NULA neodgovorne konzumacije alkohola i NULA povreda na radu – svaka sa pojedinačnim ciljevima za 2022, a zatim i 2030. godinu.

Budite i vi deo promene!