Meni

Carlsberg i Dunđerski fondacija otvorila konkurs za dodelu stipendija novoj generaciji stipendista

Od svog osnivanja 2015. godine, fondacija Carlsberg i Dunđerski dodelila je 32 stipendije i tri jednokratna granta na doktorskim studijama, u ukupnoj vrednosti od 3.850.000 dinara.

Stipendisti školske 2017/2018. godine biće četvrta generacija studenata koju fondacija podržava godišnjim stipendijama u pojedinačnom iznosu od 100.000 dinara.  

Pravo na učešće u konkursu imaju studenti Pravnog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a pobednici će biti najbolji studenti druge, treće i četvrte godine studija na prva dva, a dodatno i master studija na Tehnološkom fakultetu.

Saradnjom sa obrazovnim institucijama i podrškom mladih ljudi, Carlsberg i Dunđerski fondacija i kompanija Carlsberg Srbija ulažu u budućnost našeg poslovanja i društva u kome živimo.

Kroz Carlsberg i Dunđerski fondaciju, Carlsberg Srbija nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva i dobročinitelja – Jakob K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu.

Više o konkursu i radu fondacije možete pročitati na sajtu www.cdfondacija.rs.