Meni

Oblasti delovanja Carlsberg i Dunđerski fondacije

fotografije16x9-4.jpg

Očuvanje kulturne baštine Vojvodine

Cilj očuvanja kulturne baštine Vojvodine jeste obnova istorijskog nasleđa lokalnih zajednica u Vojvodini kroz podršku projektima, poput istraživanja istorije porodice Dunđerski, kao i razvoja lokalne kulture sa idejom ostvarivanja trajnog doprinosa negovanju zdrave društvene zajednice.

Zaštita životne sredine

Zaštita životne sredine ostvaruje se kroz podsticanje i nagrađivanje projekata relevantnih u ovoj oblasti, a čija praktična primena se ogleda u efikasnijem iskorišćenju prirodnih resursa, uštedi energije, očuvanju prirodnih staništa, promociji reciklaže, kao i drugih projekata na polju unapređenja prirodnog okruženja i smanjenja štetnog uticaja na prirodu.

Podrška nauci i obrazovanju

Podrška nauci i obrazovanju obuhvata saradnju sa obrazovnim ustanovama, kao i samim studentima i naučnim radnicima, u vidu dodele stipendija i grantova.

Podizanje svesti o aktuelnim socijalnim pitanjima u društvu

Podizanje svesti o aktuelnim socijalnim pitanjima u društvu kroz podršku projektima, čiji je cilj rešavanje specifičnog socijalnog problema, kao i sa idejom očuvanja građanskih prava i/ili bolje edukacije stanovništva o istim.

Zaštita potrošača

Zaštita potrošača ostvaruje se kroz promociju kampanja o odgovornoj konzumaciji alkohola i posledicama prekomerne upotrebe istog po sopstveno zdravlje i  okolinu.

Razvoj lokalne zajednice Čelarevo

Razvoj lokalne zajednice Čelaevo sastoji se iz finansiranja lokalnih projekata, čiji je cilj unapređenje životnog standarda stanovništva, kao i razvoj mladih ljudi uz promociju sporta i kulturnih dešavanja.